top of page

#HayatEveSığar mobil uygulamasını indirdiniz mi?

Güncelleme tarihi: 20 Nis 2020

T.C. Sağlık Bakanlığı koronavirüse karşı mücadelede yeni bir uygulama başlattı.

#HayatEveSığar mobil uygulaması salgınla mücadelede önemli bir rol üstlenecek. Bu uygulama ile bölgesel bazda risk bakılabilecek ve kişisel sağlık durumu takip edebilecek. Peki, Hayat Eve Sığar mobil uygulaması nedir? Pandemi döneminde bilişim ve teknolojinin sunduğu imkanlardan en üst düzeyde faydalanan Sağlık Bakanlığının #HayatEveSığar mobil uygulamasıyla vatandaşlar, hem kendi sağlık durumlarını günlük olarak takip edebilecek, hem de bilgi alabilecek.

Uygulamayı mobil marketlerden ücretsiz indirenler, sağlık durumlarında değişim gördüklerinde, bunu uygulamada her gün doldurabildikleri formlarla ve kendi rızalarına dayalı olarak bildirebilecek. Yüklenen bu bilgilerin doktora yönlendirilmesi sağlanacak. Uygulamadaki harita üzerinde, risk yoğunluğunun yanı sıra hastane, eczane, market, durak gibi acil ihtiyaçlarda bilinmesi gereken noktalar da gösteriliyor.

Vatandaşlar, onayları doğrultusunda ailelerini ya da yakınlarını listelerine ekleyebiliyor. Bu şekilde sevdikleri kişilerin de riskli bölgelerden uzak durmalarını sağlayabiliyor. Türkiye günlük koronavirüs tablosu da uygulama üzerinden incelenebiliyor. Evde kalmanın önemine dikkati çeken ve vatandaşların riskten korunmasına yardımcı olacak uygulamada, kısa süre sonra yeni özellikler de hizmete sunulacak.

COVID-19 hakkında faydalı bilgiler ve anlık uyarılarla bilgilendirilecek vatandaşlara, evlerinde kaldıkları günlerde psikolojik ve sosyal açıdan destek olacak içerikler de sağlanacak. Uygulmayı Android cihazlara indirmek için, https://t.co/lC76Jekq9n Uygulmayı Apple (IOS) cihazlara indirmek için; https://t.co/1L5Lm8ostU Koronavirüs, COVID-19 hakkında diğer yazılarımız; *COVID-19 hakkında en güncel bilimsel bilgiler - Boston, CROI2020 notları *Koronavirüs günlerinde psikoloji. Psikolojimizi korumak için neler yapabiliriz?

bottom of page