top of page

Türkiye Ulusal HIV/AIDS Kongresi 2023, 7-10 Aralık'ta Antalya'da

Güncelleme tarihi: 3 Ara 2023

Türkiye’de HIV alanında faaliyet gösteren beş uzmanlık/hekim derneğinin aynı amaçlar etrafında bir araya gelerek oluşturduğu “Türkiye HIV/AIDS Platformu”’nun bu yıl yedincisini düzenlediği Türkiye Ulusal HIV/AIDS Kongresi 2023, 7-10 Aralık arasında Antalya'da gerçekleşecek.

Kırmızı Kurdele İstanbul olarak bu yılki kongrenin hep bilimsel kurulunda görev aldık, hem de iki oturumda panelist olarak yer alacağız.

Kongre bilimsel programı ve diğer detaylar yazımızda.

www.kirmizikurdele.org herkes için #hivbilgisi #hivhakkindahersey


 


Yayına hazırlayan: Kırmızı Kurdele İstanbul #hivbilgisi blogu ekibi

Yayın tarihi: Aralık 3, 2023


Herkes için #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı www.kirmizikurdele.org ve @redribbontr sosyal medya hesaplarındaki #hivbilgisi içerikleri ve tüm içerikler KAYNAK GÖSTERMEK ŞARTIYLA herkesin paylaşımına açıktır. Paylaşımlarınızda web-sitemizi kaynak göstermenizi/mention/etiket vb. yapmanızı rica ederiz. Bunlar dışında özel olarak izin sormanıza gerek yoktur.



 


Kongrenin bilimsel kurulunda bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak komünite temsilcileri de var. Türkiye Ulusal HIV/AIDS Kongresi 2023 bu boyutuyla hem Türkiye'deki diğer medikal alanlara örnek oluyor, hem de UNAIDS'ın 2023 yılı Dünya AIDS Günü'nde paylaştığı "Komünite/Özneler liderlik etmeli" çağrısına katılarak anlamlı bir girişimde bulunuyor.


Ulusal HIV AIDS Kongresi 2023
Ulusal HIV AIDS Kongresi 2023

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK), AIDS ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Derneği (AIDS ve CYBH Derneği), Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD), HIV/AIDS Korunma ve Eğitim Derneği (HAKED) ve HIV Enfeksiyonu Derneği (HIVEND)’nin oluşturduğu “Türkiye HIV/AIDS Platformu” tarafından 7. Kez düzenlenecek olan Türkiye Ulusal HIV/AIDS Kongresi 2023'ün kapsamlı bilimsel programı dört güne yayılıyor. Kongre bilimsel programını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.


Düzenleme Kurulu Başkanlığını Doç. Dr. Asuman İnan'ın, Başkan Yardımcılığını Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu'nun, Kongre Sekreterliğini Doç. Dr. Ahmet Çağkan İnkaya'nın yaptığı kongrenin bilimsel kurulunda bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak komünite temsilcileri de var. Türkiye Ulusal HIV/AIDS Kongresi 2023 bu boyutuyla hem Türkiye'deki diğer medikal alanlara örnek oluyor hem de UNAIDS'ın 2023 yılı Dünya AIDS Gününde paylaştığı "Komünite/Özneler liderlik etmeli" çağrısına katılarak anlamlı bir girişimde bulunuyor. Kırmızı Kurdele İstanbul olarak bilimsel kurulunun gururla parçası olduğumuz kongrede, çalışmalarımız kapsamında yakından ilgilendiğimiz iki konu olan Hızlı Erişim Şehirler/Fast Track Cities ve PrEP/TÖP konularının irdeleneceği iki oturumda da panelist olarak yer alacağız.


Ayrıca Kırmızı Kurdele İstanbul'dan alışkın olduğunuz üzere yıllardır düzenli olarak yaptığımız ve bir alışkanlık haline getirdiğimiz kongre/konferans haberciliğine devam ederek, kongreden yerinden anlık bildirimler yapacağız ve kongreyi takip eden günlerde kongre raporumuzu komünite ve ilgilileri ile paylaşacağız.

Bildirimler için X ve Instagram @redribbontr kullanıcı adındaki sosyal medya hesaplarımızı ve kongre sonrası yazılarımız için "herkes için #hivbilgisi kaynağı" kirmizikurdele.org'yi takipte kalın.

www.kirmizikurdele.org herkes için #hivbilgisi #hivhakkindahersey




bottom of page