top of page

HIV ve seyahat; HIV pozitifler için seyahate hazırlık rehberi ve bazı ipuçları

HIV ile yaşamak keyifle seyahat etmeye elbette engel teşkil etmiyor, etmemeli.

Ancak dikkat edilmesi gereken bazı basit şeyler var. Seyahatinizi titizlikle planlamanız, olası sorunlarını daha oluşmadan, kolayca engellemenizi sağlar.


Türkiye'nin güvenilir #hivbilgisi sağlayıcısı kaynağı ve #kirmizikurdeleistanbul olarak HIV ile yaşayan bireylerin seyahate çıkmadan önce dikkat etmelerinde fayda olan bu detayları sıraladık.

İyi okumalar.

www.kirmizikurdele.org #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı #hivhakkindahersey


 

Yayına hazırlayan: Kağan Çavuşoğlu, Aktivist Güncelleme tarihi: Haziran 21, 2023 Yayın tarihi: Temmuz 5, 2022


(Türkiye’nin #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı www.kirmizikurdele.org ve @redribbontr sosyal medya hesaplarındaki #hivbilgisi içerikleri ve tüm içerikler KAYNAK GÖSTERMEK ŞARTIYLA herkesin paylaşımına açıktır. Alıntılarınızda www.kirmizikurdele.org'yi kaynak göstermenizi ve @redribbontr'yi etiketlemenizi rica ediyoruz. Bunlar dışında özel olarak izin sormanıza gerek yoktur.

 

Seyahatleri ve tatil günlerini dört gözle bekliyoruz. Beklenen gün gelip çattığında da ise heyecanla ve keyifle yola çıkıyoruz.


Peki seyahatinizi, sağlığınızı ve tedavinizin sürekliliğini etkileyebilecek faktörleri göz önünde bulundurarak planladığınızdan emin misiniz?

--Seyahate çıkmadan önce eksiksiz hazırlanmak için yeterli bir süre ayırın--


Tüm yılın yorgunluğunu çıkarmak fikri hepimizi elbette ki çok heyecanlandırıyor. Ancak, bu heyecan bazen küçük unutkanlıklara ve hatta kazalara neden olabilir.


HIV ile yaşayan bireylerin, başta düzenli ilaç kullanımı olmak üzere, bazı konuları düzenli ve titizlikle takip etmeleri gerekiyor.

Bu sebeple, eğer bir seyahat planı yapıyorsanız, günlük alacağınız ilaçlar ya da günlük yapacağınız egzersizler gibi tüm detayları telefon ya da tabletinize yazmanızı ve tatil boyunca bu plana sadık kalmanızı öneririz...




bottom of page