top of page

Diyarbakır'da kimlik bilgilerinizi vermeden (anonim) ve ücretsiz HIV testi projesi başladı



 

#hivbilgisi notu yayın tarihi: 28 Ocak 2023



(Güvenilir #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı www.kirmizikurdele.org ve @redribbontr sosyal medya hesaplarındaki #hivbilgisi içerikleri ve tüm içerikler KAYNAK GÖSTERMEK ŞARTIYLA herkesin paylaşımına açıktır. Paylaşımlarınızda web-sitemizi kaynak göstermenizi/mention/etiket vb. yapmanızı rica ederiz. Bunlar dışında özel olarak izin sormanıza gerek yoktur.)


 

Ülke genelinde çok önemli bir ihtiyaç olan anonim (kimlik bilgisi paylaşmadan) ve ücretsiz HIV testi yaptırma olanaklarına bir yenisi daha eklendi. Diyarbakır Dicle Üniversitesi bünyesinde bulunan merkez kimlik bilgilerinizi sormadan ve ücret talep etmeden HIV testi imkânı sunuyor.


İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Mersin'in ardından Diyarbakır'da da başlayan hizmet Dicle Üniversitesi'nin başladığı 1 yıllık bir proje kapsamında sunuluyor.


Ocak 2023'de hizmete açılan merkezde, yetkili sağlık personelleri tarafından ücretsiz ve anonim olarak HIV hakkında danışmanlık veriliyor ve hızlı (kendin yap modeli) HIV testi hizmeti sağlanıyor.


Dicle Üniversitesi Yaşam Merkezi -1. katta hizmet veren merkezin güncel çalışma saatleri 11:30 - 13:30 ve randevu gerekmiyor.






Kimlik bilgilerinizi vermeden HIV testi yaptırabileceğiniz tüm merkezleri ve iletişim bilgilerini içeren tam listeye www.ucretsizhivtesti.com adresinde ya da buraya tıklayarak açılan sayfada bulabilirsiniz




bottom of page