top of page

Sivil Toplum HIV Konferansı HIV İstanbul 2023 iş birliği çağrısı

Güncelleme tarihi: 16 Şub

Türkiye’de herhangi bir medikal alanında düzenlenen ilk sivil toplum/aktivist konferansı olma özelliğini de taşıyan Uluslararası Sivil Toplum HIV Konferansı'nın 3. edisyonu #HIVİstanbul2023, 5-7 Ekim 2023 tarihleri arasında hibrit (fiziksel ve çevrim içi) olarak gerçekleşecek.

Kırmızı Kurdele İstanbul, "Gerçekten eşit miyiz?" teması etrafında Orta Doğu ile Kuzey Afrika (MENA) ve Doğu Avrupa ile Merkez Asya (EECA) bölgelerine odaklanacak olan konferans için iş birliği çağrısında bulunuyor. Detaylar yazıda.

www.kirmizikurdele.org herkes için #hivbilgisi #hivhakkindahersey

 

Yayına hazırlayan: Sivil Toplum HIV Konferansı HIV İstanbul 2023 Ekibi

Yayın tarihi: 1 Ağustos, 2023



Türkiye’nin #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı www.kirmizikurdele.org ve @redribbontr sosyal medya hesaplarındaki #hivbilgisi içerikleri ve tüm içerikler kaynak göstermek şartıyla herkesin paylaşımına açıktır. Paylaşımlarınızda web-sitemizi kaynak göstermenizi/mention/etiket vb. yapmanızı rica ederiz. Bunlar dışında özel olarak izin sormanıza gerek yoktur.


 


Çalışmalarına başladığı 2016 yılından bu yana pek çok ilk ve yenilikçi projeyi hayata geçiren, Türkiye'nin #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı #kirmizikurdeleistanbul'un, Türkiye’nin 40 yıla yaklaşan HIV tarihinde ilk olarak gerçekleştirdiği Uluslararası Sivil Toplum HIV Konferansı'nın üçüncü edisyonu, 5-7 Ekim tarihleri arasında hibrit (çevrim içi ve fiziksel) olarak gerçekleşecek.


Kırmızı Kurdele İstanbul'un, gönüllülerin ve uluslararası HIV topluluğunun vazgeçilmez destekleriyle düzenleyeceği #HIV2023İstanbul , ilk uygulama yılı olan 2021'de gösterdiği başarıya 2022 yılında eklediği uluslararası görünürlük ve vizyon ile üçüncü yılında daha da kapsayıcı bir ajanda oluşturarak çok daha geniş bir katılım ve yüksek uluslararası etki hedefliyor.




2021 yılında "Kaybeden HIV olacak", 2022'de "Cevap sivil toplumda" temalarıyla gerçekleşen konferans, 2023 yılında "Gerçekten eşit miyiz?" sorusunu merkeze alan bir ajandayla, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Orta Doğu ile Kuzey Afrika (MENA) ve Doğu Avrupa ile Merkez Asya (EECA) bölgelerine odaklanacak.




- İş birliği çağrısı

Birinci yılında vizyonunu, ikinci yılında bu hedefe ulaşmak yolundaki temel aktörün kim olduğuna dair misyonunu vurgulayan konferans, kurduğu bu hat üzerinde ilerlerken, 2023 yılı ajandasında MENA ve EECA bölgelerine odaklanarak uluslararası bir boyut kazanıyor. #HIV2023İstanbul diğer bölgelerin aksine yeni olgu sayılarının yükseldiği bu iki bölgenin yaşadığı çok çeşitli eşitsizlikleri kıtaların ve kültürlerin buluşma noktasın İstanbul'da tartışarak uluslararası HIV toplumunun dikkatine sunacak.


Panelistler arasında yine dünyaca ünlü bilim insanları ile Türkiye'den, bölgeden ve dünyadan başarılı, yaptıklarıyla HIV alanında önemli değişimler yaratmış aktivistleri ve komünite ile her zaman yakın çalışan, HIV pozitif dostu, aktivist ruhlu hekimleri de barındıracak olan #HIV2023İstanbul 'da STK olarak oturum planlamak ya da bireysel aktivist olarak oturum modere etmek isterseniz conference@kirmizikurdele.org adresine "iş birliği" başlıklı bir e-posta yazabilirsiniz.


HIV ile yaşayanlar ve aktivistler için Uluslararası Sivil Toplum HIV Konferans #HIV2023İstanbul burs başvurusu ise Ağustos ayı içinde duyurulacak. Güncellemeler için @redribbontr sosyal medya hesaplarımızı takipte kalın.




- Sivil Toplum HIV Konferansı HIV İstanbul 2023'ün amaçları;


· Türkiye HIV sivil toplumunun HIV olgusuna ortak bir anlayış ile bir bütün olarak cevap üretmesi,



· Türkiye HIV sivil toplumunun, etkileştiği bölgeler ve tüm yerel topluluklarla temas ederek, Türkiye'nin özgün coğrafik konumunun da gerektirdiği biçimde uluslararası HIV tartışmalarında etkin rol oynaması,



· Yerel topluluğun UNAIDS’in 95-95-95 hedefleri doğrultusunda kendi ortak stratejisini oluşturmak için geniş bir tartışma ve iş birliği zemininin oluşturulması, çözüm üretmeye yönelik operasyonlarını şekillendirecek ortak stratejiler, eylem planları üretilmesi,




· Özellikle dolaylı olarak HIV çalışan ve yerellerde faaliyet gösteren STK’ların sosyal konulara ve problem alanlarına odaklanan ölçümler yapmasının teşvik edilmesi ile sosyal HIV bilimi üretiminin ülke çapında yaygınlaşması,




· Bölgesel ve uluslararası kapsayıcı konferans ajandası ile Türkiye HIV sivil toplumunun bir bütün olarak uluslararası görünürlüğünün yükseltilmesi, yeni bölgesel ve uluslararası iş birliklerine olanak sağlanması,


· Ulusal düzeyde birlik görüntüsü ile farklı sorun alanları/sivil toplum çalışma alanları için örnek olunarak, HIV sivil toplumunun başarı öyküsünün başta kamu olmak üzere tüm paydaşlara ve muhataplara en iyi biçimde aktarılması.


bottom of page