top of page

#HIVIstanbul2023 Konferansı hakkında bilmeniz gereken her şey, kayıt ve burs başvurusu

Güncelleme tarihi: 5 Eki 2023

Türkiye’de herhangi bir medikal alanında düzenlenen ilk sivil toplum/aktivist konferansı olma özelliğini de taşıyan Uluslararası Sivil Toplum HIV Konferansı'nın 3. edisyonu #HIVİstanbul2023, 5-7 Ekim 2023 tarihleri arasında hibrit (fiziksel ve çevrimiçi) olarak ve Türkçe, İngilizce, Arapça üç dili olarak gerçekleşecek.

"Gerçekten eşit miyiz?" teması etrafında Orta Doğu ile Kuzey Afrika (MENA) ve Doğu Avrupa ile Merkez Asya (EECA) bölgelerine odaklanacak olan konferansa burslu olarak katılmak isteyen HIV ile yaşayanlar, aktivistler, STK temsilcileri ve sağlık profesyonelleri için başvurular başladı. #HIVIstanbul2023 hakkında detaylar, final ajanda ve burs başvurusu formu aşağıda.



(Burs başvuruları 3 Ekim günü, Türkiye saati ile 23:59 itibarıyla sona ermiştir. 600'ün üzerinde başvuru için herkese teşekkür ederiz)

www.kirmizikurdele.org herkes için #hivbilgisi #hivhakkindahersey

 

Yayına hazırlayan: Sivil Toplum HIV Konferansı HIV İstanbul 2023 Ekibi Güncelleme tarihi: 4 Ekim, 2023 Yayın tarihi: 10 Ağustos, 2023



Türkiye’nin #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı www.kirmizikurdele.org ve @redribbontr sosyal medya hesaplarındaki #hivbilgisi içerikleri ve tüm içerikler kaynak göstermek şartıyla herkesin paylaşımına açıktır. Paylaşımlarınızda web-sitemizi kaynak göstermenizi/mention/etiket vb. yapmanızı rica ederiz. Bunlar dışında özel olarak izin sormanıza gerek yoktur.


 

Konferans katılımcısı iseniz dijital platforma erişmek için buraya tıklayın.



Çalışmalarına başladığı 2016 yılından bu yana pek çok ilk ve yenilikçi projeyi hayata geçiren, herkes için #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı Kırmızı Kurdele İstanbul''un, Türkiye’nin 40 yıla yaklaşan HIV tarihinde ilk olarak gerçekleştirdiği Uluslararası Sivil Toplum HIV Konferansı'nın üçüncü edisyonu, 5-7 Ekim tarihleri arasında hibrit (çevrim içi ve fiziksel) olarak gerçekleşecek.

-HIV Ä°stanbul 2023 nelere odaklanacak?

Kırmızı Kurdele İstanbul'un, gönüllülerin ve uluslararası HIV topluluğunun vazgeçilmez destekleriyle düzenleyeceği #HIVİstanbul2023, ilk uygulama yılı olan 2021'de gösterdiği başarıya 2022 yılında eklediği uluslararası görünürlük ve vizyon ile üçüncü yılında daha da kapsayıcı bir ajanda oluşturarak çok daha geniş bir katılım ve yüksek uluslararası etki hedefliyor.



2021 yılında "Kaybeden HIV olacak", 2022'de "Cevap sivil toplumda" temalarıyla gerçekleşen HIV İstanbul, 2023 yılında "Gerçekten eşit miyiz?" sorusunu merkeze alan bir ajandayla, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Orta Doğu ile Kuzey Afrika (MENA) ve Doğu Avrupa ile Merkez Asya (EECA) bölgelerine odaklanacak.

HIVIstanbul2023 üç dilli bir konferanstır. Tüm oturumlarda Türkçe, İngilizce ve Arapça dil seçenekleri olacaktır. Arapça dil desteği için GNP+'a teşekkür ederiz.



- HIV İstanbul 2023 ajandasında neler var?



Bu yıl ki teması "Gerçekten eşit miyiz?" olan HIV İstanbul 2023 konferansa katılacak STK’lar ve aktivistler aracılığıyla MENA, EECA ve AB bölgelerinde yaşanan eşitsizlikleri, bizzat bölgelerin yerel deneyimleriyle duyuracak. Ayrıca bu bölgelerden ve yakın komşulardan iyi örnekleri de kapsayarak, ortak motivasyonu yükseltmeye ve bölge içinde daha fazla iş birliğini teşvik etmeye çalışacak.



#HIVİstanbul2023’un ajandasında European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC), Global Network of People Living with HIV (GNP+), The International Association of Providers of AIDS Care (IAPAC), Fast Track Cities Initiative, European AIDS Treatment Group (EATG), Mena Rosa Lübnan, Love to Love Organization Uganda, U=U Africa Forum, Azerbaycan Sağlık Bakanlığı AIDS ile Mücadele Birimi gibi kurumların yanı sıra Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye’den de Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı, Pozitif Yaşam Derneği gibi STK’ların düzenledikleri oturumlar olacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda konferans kapsamında duyurulan Mikro Araştırma Fonu kazanan yerel STK'ların yaptıkları sosyal çalışmaların çıktıları da konferans ajandası kapmasında sunulacak.


HIV Istanbul 2023'ün panelistleri arasında yine dünyaca ünlü bilim insanları ile Türkiye'den, bölgeden ve dünyadan başarılı, yaptıklarıyla HIV alanında önemli değişimler yaratmış aktivistler ve komünite ile her zaman yakın çalışan, HIV pozitif dostu, aktivist ruhlu hekim dostlarımız da bulunacak.


HIVİstanbul2023'ün en güncel taslak ajandasına buradan erişebilir, güncellemeler için @redribbontr isimli Instagram hesabımızı buraya, X/Twitter hesabımızı buraya tıklayarak takip edebilirsiniz.


- HIV ile yaşayanlar, aktivistler, STK temsilcileri ve sağlık profesyonelleri HIV İstanbul 2023'e neden katılmalı? Birinci yılında "Kaybeden HIV olacak" sloganı ile vizyonunu, ikinci yılında "Cevap sivil toplumda" sloganı ile bu hedefe ulaşmak yolundaki temel aktörün kim olduğuna dair misyonunu vurgulayan konferans, kurduğu bu hat üzerinde ilerlerken, 2023 yılı ajandasında MENA (Orta Doğu ile Kuzey Afrika) ve EECA (Doğu Avrupa ile Merkez Asya) bölgelerine odaklanarak uluslararası bir boyut kazanıyor. MENA ve EECA bölgeleri diğer bölgelerin aksine yeni olgu sayılarının yükseldiği bölgeler. Bunun yanı sıra Türkiye'nin HIV alanındaki sorunlarını, Türkiye HIV topluluğunun hem yerel hem de bölgesel etkileşimlere bağlı bu sorunlarına karşı geliştirdiği çözümleri ve çalışmaları Uluslararası HIV topluluğuna sunarak, ülkeye ve bölgeye ilgi aktarılmasını sağlamak da HIV İstanbul 2023'ün vizyonunun önemli bir boyutu.

HIV İstanbul 2023 Burs başvurunuzu buraya tıklayarak açılan form üzerinden tamamlayabilirsiniz.

5-7 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşecek olan HIV İstanbul 2023 İngilizce ve Türkçe çift dilli bir etkinliktir. Konferans uluslararası katılıma açık olduğu için burs başvuru formu İngilizce hazırlanmıştır. Burs formunu 3 Ekim 2023, 23:59'a kadar buraya tıklayarak Google Translate yardımıyla da doldurabilirsiniz. - Neden İstanbul?



Avrupa ve Asya’nın buluştuğu, bir şehirde iki kıtanın kavuştuğu eşsiz bir konumu olan İstanbul, asırlardır olduğu gibi bugün de farklı kültürlerin kesişim noktası.



Son yıllarda çeşitli sebeplere bağlı olarak artan göç hareketleri açısından da en önemli duraklardan biri olan İstanbul (ve Türkiye), yeni HIV olgularının yükselmeye devam ettiği MENA ve EECA bölgeleri ile de yoğun bir etkileşim içinde. Bu da İstanbul’un coğrafik ve stratejik önemine farklı bir açıdan, güncel bir değer katıyor.



Bu perspektiften bakınca İstanbul, HIV alanındaki güncel sorunların ve eşitsizliklerin konuşulması ve ortak vizyon geliştirmesi için ideal bir buluşma noktası olarak belirginleşiyor.



Konferansın her yıl geleneksel olarak İstanbul’da planlanması, İstanbul adını kendi adında da barındıran ve merkezi İstanbul’da bulunan Kırmızı Kurdele İstanbul’un, İstanbul’u küresel HIV aktivizmi ve biliminin önemli etkinliklere ev sahipliği yapan, herkes için kolay erişilebilir bir bağlantı/önem merkezi (connection hub) yapma vizyonunun da bir parçasıdır.



- Konferans mekanı



#HIVIstanbul2023'un fiziksel oturumları HILTON Istanbul Kozyatağı Konferans Merkezinde gerçekleşecektir.

Konferansa İstanbul'dan katılmak ve konuşmalarını fiziksel olarak yapmak isteyen kayıtlı delegeler, HILTON Istanbul Kozyatağı'nın konum bilgisine ve konferans merkezine nasıl ulaşabileceklerine dair bilgiye buradan erişebilirler.



- Sivil Toplum HIV Konferansı HIV İstanbul ilk iki yılında neler yaptı?




- Sivil Toplum HIV Konferansı HIV İstanbul 2023'ün amaçları;


· Türkiye HIV sivil toplumunun HIV olgusuna ortak bir anlayış ile bir bütün olarak cevap üretmesi,



· Türkiye HIV sivil toplumunun, etkileştiği bölgeler ve tüm yerel topluluklarla temas ederek, Türkiye'nin özgün coğrafik konumunun da gerektirdiği biçimde uluslararası HIV tartışmalarında etkin rol oynaması,



· Yerel topluluğun UNAIDS’in 95-95-95 hedefleri doğrultusunda kendi ortak stratejisini oluşturmak için geniş bir tartışma ve iş birliği zemininin oluşturulması, çözüm üretmeye yönelik operasyonlarını şekillendirecek ortak stratejiler, eylem planları üretilmesi,



· Özellikle dolaylı olarak HIV çalışan ve yerellerde faaliyet gösteren STK’ların sosyal konulara ve problem alanlarına odaklanan ölçümler yapmasının teşvik edilmesi ile sosyal HIV bilimi üretiminin ülke çapında yaygınlaşması,



· Bölgesel ve uluslararası kapsayıcı konferans ajandası ile Türkiye HIV sivil toplumunun bir bütün olarak uluslararası görünürlüğünün yükseltilmesi, yeni bölgesel ve uluslararası iş birliklerine olanak sağlanması,


· Ulusal düzeyde birlik görüntüsü ile farklı sorun alanları/sivil toplum çalışma alanları için örnek olunarak, HIV sivil toplumunun başarı öyküsünün başta kamu olmak üzere tüm paydaşlara ve muhataplara en iyi biçimde aktarılması.


- Registration calendar for professionals and pharma representatives;



Early bird (June 1- 30);

Community: €200,

Health professional: €350,

Industry representative 300 €,



Standard registration (July 1 - August 31);

Community: 225 €,

Health professional: €450,

Industry representative 400 €,



Late breaker (September 1 - October 5);

Community: €250,

Health professional: €550,

Industry representative: 500 €.



You can send an email to conference@kirmizikurdele.org for registration.

www.kirmizikurdele.org herkes için #hivbilgisi #hivhakkindahersey



bottom of page