top of page

KLİMİK 10. "İlk Adımda Hasta Yönetimi Kursu"nda topluluğu temsil ettik

KLİMİK Derneği HIV/AIDS Çalışma Grubu (HIVÇG) tarafından düzenlenen "10. İlk Adımda Hasta Yönetimi Kursu"na katıldık, "HIV AIDS Takibinde Sosyal Sorunlar, Yeni Yaklaşımlar" başlıklı oturumda Türkiye HIV Sivil Toplumunun çalışmalarını ve dünyadaki güncel konuları tartıştık.


 


herkes için #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı www.kirmizikurdele.org ve @redribbontr sosyal medya hesaplarındaki #hivbilgisi içerikleri ve tüm içerikler kaynak göstermek şartıyla herkesin paylaşımına açıktır. Paylaşımlarınızda web-sitemizi kaynak göstermenizi/mention/etiket vb. yapmanızı rica ederiz. Bunlar dışında özel olarak izin sormanıza gerek yoktur.



Yayıma hazırlayan: kirmizikurdele.org #hivbilgisi sayfaları ekibi

Yayım tarihi: Ocak 29, 2024



 


X. HIV/AIDS KURSU: İLK ADIMDA HASTA YÖNETİMİ (27 OCAK 2024, İSTANBUL)
KLİMİK 10. HIV AIDS Kursu I www.kirmizikurdele.org

İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji asistanları ile HIV ve AIDS olgularını izleyen uzmanların katıldığı ve İstanbul'da gerçekleşen kursta, Türkiye'nin çeşitli illerinden ve online olarak katılan asistanlara, Volkan Korten, Deniz Gökengin, Süda Tekin, Asuman İnan gibi deneyimli uzmanlar tarafından gerçek olgularla desteklenmiş bir program sunuldu.



Hibrit olarak düzenlenen ve

-Tarama-tanı testleri, tedavi̇ ve takip,

-Fırsatçı infeksiyonlar,

-Metabolik sorunlar,

-Kardiyovasküler hastalıklar,

-Kemik ve böbrek hastalıkları,

-Gebelik, aşılar, temas öncesi̇ ve sonrası profilaksi,

-Gebeliğe hazırlık ve gebe HIV pozitife yaklaşım,

-HIV ve aşılar,

-Temas öncesi ve sonrası profilaksi (PrEP-TÖP, PEP-TSP),

-HIV AIDS takibinde sosyal sorunlar, yeni yaklaşımlar,



başlıklarında kapsamlı sunumların ve olgu tartışmalarının yapıldığı ve deneyimli uzmanların tecrübe paylaştığı kursun son oturumu ise "HIV AIDS takibinde sosyal sorunlar, yeni yaklaşımlar" başlıklı oturumdu.



Tüm komüniteyi temsilen konuşmacı olduğumuz oturumda, sadece Kırmızı Kurdele İstanbul'un değil, alana katkı sunan tüm STK'ların, inisiyatiflerin ve aktivistlerin çalışmalardan, Belirlenemeyen = Bulaştırmayan B=B kampanyasından ve HIV AIDS olguları takibi yapan hekimlerin yararlanabileceği hizmetlerden/projelerden ve dünyadaki güncel gelişmelerden bahsettik, hekim ve aktivist dostlarımızın iş birliği deneyimlerini, beklentilerini ve önerilerini dinledik. Kırmızı Kurdele İstanbul olarak, Türkiye’de HIV alanında hizmet sunan tüm çalışma gruplarının, birbirlerini daha iyi tanıyarak yakın çalışma ve iş birliği geliştirme fırsatları bulmasını sağlayan bu tip toplantılara katkı vermeyi her zaman çok önemsediğimizi bu vesileyle tekrarlamak isteriz.



İnanıyoruz ki; her türlü yapıcı diyalog ve tüm paydaşların uyumlu çalışması, başta HIV ilaç tedavisi almakta alan bireyler olmak üzere, toplumun tamamının faydalandığı kapsayıcı iş birlikleri yaratıyor.



Özenle hazırlanmış bu organizasyon ve nazik davetleri için Kurs Başkanı Doç Dr. Asuman Şengöz İnan'a ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği KLİMİK’e, tüm komünite adına gönülden teşekkür ederiz.



Kursun detaylı programını burada, KLİMİK Derneği hakkında tüm bilgileri klimik.org.tr adresinde ve KLİMİK Derneği sosyal medya hesaplarında bulabilirsiniz.



Türkiye’de HIV alanında hizmet sunan tüm çalışma gruplarının, birbirlerini daha iyi tanıyarak yakın çalışma ve iş birliği geliştirme fırsatları bulmasını sağlayan bu tip toplantılara katkı vermek ve tüm yararlanıcılarımıza daha iyi hizmetler sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.






bottom of page