top of page

KLİMİK İlk Adımda Hasta Yönetimi Kursuna katıldık

Güncelleme tarihi: 18 Oca 2023

KLİMİK Derneği HIV/AIDS Çalışma Grubu (HIVÇG) tarafından düzenlenen "9. İlk Adımda Hasta Yönetimi Kursu"na katıldık, "Sivil Toplum Kuruluşları, İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları İş Birliği" başlıklı oturumda çalışmalarımızı ve iş birliği önerilerimizi paylaştık.

Hibrit olarak düzenlenen kursa ve 65’i yüz yüze, 288’i çevrimiçi toplam 353 kişi katıldı, program kapsamında 6 oturumda, 20 konuşmacı sunum yaptı.

 

(#hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı www.kirmizikurdele.org ve @redribbontr sosyal medya hesaplarındaki #hivbilgisi içerikleri ve tüm içerikler kaynak göstermek şartıyla herkesin paylaşımına açıktır. Paylaşımlarınızda web-sitemizi kaynak göstermenizi/mention/etiket vb. yapmanızı rica ederiz. Bunlar dışında özel olarak izin sormanıza gerek yoktur.)


Yayına hazırlayan: kirmizikurdele.org #hivbilgisi sayfaları ekibi

Yayın tarihi: Ocak 14, 2023


 

İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji asistanları ile HIV ve AIDS olgularını izleyen

uzmanların katıldığı kursta, konusunda deneyimli öğretim üyeleri ve uzmanlar tarafından gerçek olgularla desteklenmiş bir eğitim verildi.

Hibrit olarak düzenlenen kursa ve 65’i yüz yüze, 288’i çevrimiçi toplam 353 kişi katıldı, program kapsamında 6 oturumda, 20 konuşmacı sunum yaptı.

-Tanı ve tarama testleri, -Tarama ve tanı testi pozitif saptanan kişilere yaklaşım nasıl olmalı?, -Yeni tanı almış kişilerde başlanacak tedavinin seçiminde nelere dikkat edilmeli?, -Tanı ve tedavinin planlanması, -Fırsatçı akciğer ve santral sistemi enfeksiyonları, -Gebeliğe hazırlık ve gebe HIV pozitiflere doğru yaklaşım, -HIV ve aşılar, -Temas öncesi ve sonrası profilaksı (PrEP-TÖP, PEP-TSP),

başlıklarında kapsamlı sunumların ve olgu tartışmalarının yapıldığı ve deneyimli uzmanların tecrübe paylaştığı eğitimin son oturumu ise; "Sivil toplum kuruluşları, infeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanları iş birliği" başlıklı oturumdu.

Kırmızı Kurdele İstanbul, Pozitif Yaşam Derneği ve Pozitif-İz Derneği temsilcilerinin katıldığı oturumda, yurt içinde ve dışında yaptığımız çalışmalardan, Belirlenemeyen = Bulaştırmayan B=B kampanyasından ve HIV takibi yapan hekimlerin yararlanabileceği hizmetlerimizden/projelerimizden bahsettik, hekim ve aktivist dostlarımızın iş birliği deneyimlerini, beklentilerini ve önerilerini dinledik. Kırmızı Kurdele İstanbul olarak, Türkiye’de HIV alanında hizmet sunan tüm çalışma gruplarının, birbirlerini daha iyi tanıyarak yakın çalışma ve iş birliği geliştirme fırsatları bulmasını sağlayan bu tip toplantılara katkı vermeyi her zaman çok önemsiyoruz.



İnanıyoruz ki; her türlü yapıcı diyalog ve tüm paydaşların uyumlu çalışması, başta HIV ilaç tedavisi almakta alan bireyler olmak üzere, toplumun tamamının faydalandığı kapsayıcı iş birlikleri yaratıyor.


Özenle hazırlanmış bu organizasyon ve nazik davetleri için Kurs Başkanı Doç Dr. Asuman Şengöz İnan'a ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği KLİMİK’e, tüm yararlanıcılarımız adına gönülden teşekkür ederiz.



Kursun detaylı programını burada, KLİMİK Derneği hakkında tüm bilgileri klimik.org.tr adresinde ve KLİMİK sosyal medya hesaplarında bulabilirsiniz. Türkiye’de HIV alanında hizmet sunan tüm çalışma gruplarının, birbirlerini daha iyi tanıyarak yakın çalışma ve iş birliği geliştirme fırsatları bulmasını sağlayan bu tip toplantılara katkı vermek ve tüm yararlanıcılarımıza daha iyi hizmetler sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.

www.kirmizikurdele.org #hivbilgisi kaynağı #hivhakkindahersey


bottom of page