top of page

Çok sevdiğimiz bir dostumuzu, harika bir aktivisti ve insanı, Giulio Maria Corbelli'yi yitirdik...


 

Yayına hazırlayan: Arda Karapınar, Tedavi aktivisti, Topluluk yazarı

Yayın tarihi: Kasım 8, 2022



(Güvenilir #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı www.kirmizikurdele.org ve @redribbontr sosyal medya hesaplarındaki #hivbilgisi içerikleri ve tüm içerikler KAYNAK GÖSTERMEK ŞARTIYLA herkesin paylaşımına açıktır. Paylaşımlarınızda web-sitemizi kaynak göstermenizi/mention/etiket vb. yapmanızı rica ederiz. Bunlar dışında özel olarak izin sormanıza gerek yoktur.)


 

www.kirmizikurdele.org sayfalarında aynı haftada 2. Kez üzücü, içimizi yakan bir habere yer veriyoruz maalesef.


Belki büyük çoğunluğunuz tanımadığı için bir şey ifade etmiyor ama biz çok sevdiğimiz bir dostumuzu, harika bir aktivisti ve insanı kaybettik.


Hayatının önemli bir bölümünde, ülkesi İtalya'da ve dünyanın her yerindeki HIV ile yaşayanların sorunlarına çözüm üretme çalışan, çalışkan, üretken bir aktivist olan, European AIDS Treatment Group'dan (EATG) arkadaşı Giulio oldukça erken yaşta aramızdan ayrıldı.


Kelimeler yetersiz. Gerçekten çok üzgünüm...

Aktivist Massimiliano Piagentini Giulio'nın erken ölümünün ardından yaptığı paylaşımda "İtalya'daki genç LGTBİ+ bireyler daha az homofobik bir ortamda aşıyorlarsa, bunu bizi çok erken terk eden Giulio'nun durmak, yorulmak bilmeyen çalışmalarına da borçlular. Onu her zaman büyük bir sevgi ve minnetle hatırlayacağız” dedi.

1997 yılından bu yana kendisi de HIV ile yaşayan Giulio Maria Corbelli, benim de üyesi olduğum Avrupa AIDS Tedavi Grubu (EATG) bir üyesiydi ve burada iki dönem (2014-2018) Avrupa Topluluğu Tedavi Danışma Kurulu'nun (ECAB) başkanlığı yaptı.

EATG'yi Avrupa İlaç Ajansı'nda (EMA), Avrupa AIDS Klinisyenleri Derneği'nde (EACS) ve HIV Glasgow Konferansı'nın Bilimsel Komitesinde temsil eden Giulio, EATG'nin tedavi portföyüne de liderlik etti.

Guilio Maria Corbelli
Giulio Maria Corbelli


Tüm bunlarla yetinmeyen Giulio, HIV Aşı Denemeleri Ağı'ndaki Topluluk Katılımı Biriminde çalıştı. İtalya'da, Bologna ve Roma'daki Komünite Temelli Test Merkezlerinin yöneticilik görevlerini de yürüten Giulio HIV ile yaşayanların kurduğu ilk LGBT ağı olan Plus'ın Yönetim Kurulu üyesi ve İtalya Sağlık Bakanlığı'nın HIV tedavi kılavuzları yazım kurulunun de üyesiydi.

Hayatının önemli bir bölümünde, ülkesi İtalya'da ve dünyanın her yerindeki HIV ile yaşayanların sorunlarına çözüm üretme çalışan, çalışkan, üretken bir aktivist ve pırı pırıl bir insan olan Giulio şimdiden çok özlendi.


Kendisinden çok şey öğrendiğim, birlikte katıldığımız tüm toplantı ve çalışmalarda beni cesaretlendirerek, aktivizm serüvenimde ve gelişimimde azımsanmayacak bir yeri olan dostum Giulio'ya yaptığı tüm harika işler ve bana kattıkları için müteşekkirim.

Arda Karapınar www.kirmizikurdele.org







bottom of page