top of page

"Glasgow Bildirisi"ne Türkiye'den tek imzacı Kırmızı Kurdele İstanbul

Güncelleme tarihi: 27 Eki 2022

Kırmızı Kurdele İstanbul HIV alanında Türkiye'nin uluslararası yüzü olmaya gururla devam ediyor. Detaylar yazıda...


www.kirmizikurdele.org

#hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı

 

Yayına hazırlayan: Kağan Çavuşoğlu, Aktivist

Yayın tarihi: Ekim 26, 2022


(Türkiye’nin #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı www.kirmizikurdele.org ve @redribbontr sosyal medya hesaplarındaki #hivbilgisi içerikleri ve tüm içerikler KAYNAK GÖSTERMEK ŞARTIYLA herkesin paylaşımına açıktır. Alıntılarınızda www.kirmizikurdele.org'yi kaynak göstermenizi ve @redribbontr'yi etiketlemenizi rica ediyoruz. Bunlar dışında özel olarak izin sormanıza gerek yoktur.


 

- Glasgow Bildirisi, Yaş alan HIV pozitifler için eşitlik ve kaliteli hizmet çağrısı



23-26 Ekim tarihlerinde Glasgow'da gerçekleşen ve Gönüllümüz, Tedavi Aktivisti Arda Karapınar'ın Bilim Kurulu üyelerinden biri olduğu saygın HIV kongresi HIV Glasgow 2022 HIV bilimindeki güncel gelişmelere ilişkin sunumların yanı sıra uluslararası düzeyde ortak aktivizm girişimlerine de sahne oldu.

Glasgow Bildirisi I Kırmızı Kurdele İstanbul
Glasgow Bildirisi I Kırmızı Kurdele İstanbul

Bunlardan en öne çıkanı ise "Uluslararası HIV ile Yaş Alanlar Koalisyonu" tarafından hazırlanan ve dünya çapında 110'dan fazla kuruluşun imzaladığı Glasgow Bildirisi oldu.

Kırmızı Kurdele İstanbul'un Türkiye'den tek imzacısı olduğu belge Dünyanın her yerindeki HIV ile yaşayan yaş almış insanların kendilerine uygun tedavi hizmetlerinden eşit yararlandırılmalarını talep ediyor. HIV işe yaş almak konusu Türkiye'de henüz üzerinde çok konuşulmayan bir bilim ve aktivizm alanı.


Ana fikri "Bedenlerimiz, kalplerimiz, zihinlerimiz HIV yanıtını inşa ederek kazanılan yara izlerini ortaya koyuyor. Bizler yaş aldıkça, birden fazla kronik sağlık durumuyla yaşıyor, kırılganlık, engellilik ve/veya bilişsel bozukluklarla başa çıkıyor, sosyal olarak daha fazla izole oluyor ve HIV damgalaması ve diğer ayrımcılık biçimlerine ek olarak yaş ayrımcılığı yaşıyoruz" cümlesiyle özetlenebilecek bildiriyi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.



bottom of page