top of page

ECDC ve EACS'tan sağlık tesislerinde HIV bilgi ve tutum ölçümü anketi

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2023

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) ve Avrupa AIDS Klinik Topluluğu EACS, sağlık tesislerindeki HIV ile ilişkili damgalama ve ayrımcılığa ölçmek amaçlı ve sağlık profesyonellerine yönelik Avrupa çapında bir anket çalışması yürütüyorlar.

Herkes için #hivbilgisi kaynağı kirmizikurdele.org olarak, ECDC'nin daha önceki çalışmalarında olduğu gibi bu ankete de destek oluyor ve katılımınızı rica ediyoruz.

Anketin sonuçlarını daha önceki çalışmalarda olduğu gibi yine kirmizikurdele.org'de yayınlayacağız.


www.kirmizikurdele.org herkes için #hivbilgisi #hivhakkindahersey

 

Yayına hazırlayan: Kırmızı Kurdele İstanbul Gönüllüsü S.

Yayın tarihi: Kasım 04, 2023

 

Buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz ve son katılım tarihi 30 Kasım 2023 olan anketin tanıtım metni şöyle; "Avrupa genelinde sağlık tesislerinde HIV bilgi ve tutumlarını ölçmeyi hedefleyen ankete hoş geldiniz.


Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) ve Avrupa AIDS Klinik Topluluğu (EACS), sağlık tesislerindeki HIV bilgi ve tutumlarını daha iyi anlamak için çalışmaktadır. Avrupa veya Orta Asya'daki bir ülkede sağlık sektöründe çalışıyorsanız, sizi bu ankete katılmaya davet ediyoruz.



Ankete katılabilmek için 18 yaşını doldurmuş bir yetişkin olmanız gerekmektedir. Yanıtlarınız, sağlık tesislerinde HIV ile ilgili olumsuz tutum ve davranışları azaltabilmemiz için hem sağlık çalışanlarının hem de HIV ile yaşayanların ihtiyaçlarını ve önceliklerini belirlememize yardımcı olacaktır.


Anket anonim ve gizli olup katılımcıların kimliğinin belirlenmesine olanak tanıyan (AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği'nde tanımlandığı şekilde) hiçbir bilgi toplanmayacak, saklanmayacak veya aktarılmayacaktır. IP adresleri kaydedilmeyecektir. Bu nedenle anketi tek oturumda tamamlamanız gerekmekte olup, bu anketi sonlandırmadan durdurup daha sonra geri dönmenizin mümkün olmadığı anlamına gelir.



Anonim veriler ECDC (veri sorumlusu) tarafından toplanılacak ve AB Genel Veri Koruma Yönetmeliğine uygun olarak işlenecektir. Anonim veriler, AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği uyarınca ECDC akademik ve topluluk ortaklarıyla paylaşılacaktır.

Anketin tamamlanması yaklaşık 10 dakika sürmektedir.



İstediğiniz zaman anketten çekilebilirsiniz. İstemiyorsanız hiçbir soruyu yanıtlamak zorunda değilsiniz. Bu çalışmayla ilgili herhangi bir endişeniz varsa info@eacsociety.org ile iletişime geçebilirsiniz."

Ankete buraya ya da görsele tıklayarak erişebilirsiniz.

(Etik duyuru: Kırmızı Kurdele İstanbul bu anketin tasarlayıcısı, yürütücüsü ya da gözlemcisi değildir. Anketin içeriği Kırmızı Kurdele İstanbul'un görüşlerini yansıtmaz ve bağlamaz. Çalışmaya ve kişisel bilgilerinizin gizliliğine ilişkin tüm yasal ve etik sorumluluk, çalışmanın yürütücüsüne aittir.)

www.kirmizikurdele.org





bottom of page