top of page

Kadın Sağlığı Hemşireleri ile HIV hakkında her şeyi konuştuk

Çalışmalarımıza başladığımız günden bu yana en çok önem verdiğimiz konulardan biri de, davet aldığımız (ya da kendimizi zorla davet ettirdiğimiz:) ) her kuruma, her şehre gidip HIV söyleşileri yapmak. Bu amaçla geliştirilmiş kesintisiz bir Kırmızı Kurdele İstanbul projesi olan #hivsoylesileri'nde bu kez, Kadın Sağlığı Hemşireleri ile HIV hakkında her şeyi konuştuk.

Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği tarafından Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen "HIV ile Yaşam" konulu konferasta, çok değişen HIV'i ve HIV ile yaşayan bireylerin sağlık profesyoneli olan hemşirelerden beklentileri hakkında konuştuk.



Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doç.Drç. Filiz Pehlivanoğlu'nun "HIV ile Yaşayan Kadın Hastalara Yaklaşım" konulu sunumundan sonra, kurulduğu ilk günden bu yana bilimsel çıktılara verdiği önem ve #kanıttemelliaktivizm ile doğru #hivbilgisi'ni toplumun koşulsuz ve ayrımsız her kesimine aktararak Türkiye'nin HIV'i durdurma mücadelesinde öncü ve lider olma vizyonuyla çalışan Kırmızı Kurdele İstanbul, bilimsel kanıtlar sunarak günümüzde değişen HIV olgusunu anlattı. 



Hem hastane içerisinde görevli ve stajyer hemşireler, hem de Kadın Hastalıkları Hemşireliği Derneği'nin üyesi olduğu hemşirelerden yoğun katılımın olduğu konferans, HIV'e yönelik ayrımcılığı ve damgalamayı birlikte mücadele ederek aşacağımıza onan inancımızı güçlendirdi.


Bu eşsiz etkinlikte bize yer veren Kadın Hastalıkları Hemşireliği Derneği ve Dernek YK Üyesi Öğr. Gör. Özlem Altıntaş'a, ve bizleri ağırlayan Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhemşiresi Dr. Ögrt. Üyesi Yeliz Doğan'a teşekkür ederiz.


Türkiye'nin güvenilir #hivbilgisi kaynağı Kırmızı Kurdele İstanbul'un gönüllü ekibi olarak, bulabildiğimiz her fırsatta ülkenin her yerinde benzer söyleşiler yapmaya, toplumun tüm kesimlerine doğru #hivbilgisi ulaştırmaya ve ön yargısız, HIV yayılımın tamamen durdurulduğu bir geleceğe gönüllü katkı sunmaya devam edeceğiz www.kirmizikurdele.org




bottom of page