top of page

UNAIDS'ten Dünya Sıfır Ayrımcılık Günü mesajı

Birleşmiş Milletler'in AIDS ile mücadele ortak programı olan UNAIDS Dünya Sıfır Ayrımcılık Günü'nde tüm ülkeleri ve hükümetleri, yasa ve politikalarındaki ayrımcı uygulamaları incelemeye ve eşitlik, koruma ve eşit katılım sağlamak için olumlu değişiklikler yapmaya çağırıyor.

Dünya Sıfır Ayrımcılık Günü için bir demeç veren UNAIDS direktörü Michel Sidibé “Dünya'nın her yerinde, ayrımcı yasalar ve uygulamalar nedeniyle insan hakları ihlalleri yaşanıyor. Oysa yasalar korumalı, zarar vermemeli.


Tüm ülkeler, istisnasız her bireye eşitlik ve koruma sağlamak için yasalarını ve politikalarını dikkatlice incelemeli'' dedi.

Birleşmiş Milletler'in AIDS ile mücadele ortak programı olan UNAIDS, her insanın, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nde belirtildiği gibi eşit itibarını ve değerini hatırlatıyor ve HIV ile yaşayan bireylerim sağlık ve diğer hizmetlere eşit şartlarda erişimi önünde önemli bir engel oluşturabilen ayrımcı yasaları ve uygulamaları değiştirmek için başta hükümetler olmak üzere tüm paydaşları harekete geçmeye çağırıyor. UNAIDS tarafından yayınlanan basın bildirisinde ''Devletlerin İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi ve diğer uluslararası yükümlülükler uyarınca ayrımcı yasaları kaldırmaya ve insanları ayrımcılığa karşı korumaya yönelik yasaları çıkarmak için ahlaki ve yasal bir yükümlülüğü vardır.

Ayrımcılığa son vermek ve yasaları değiştirmek hepimizin sorumluluğundadır. Herkes ayrımcılığa son vermeye yardımcı olacak büyük ya da küçük roller üstlenebilir. 2019 yılı Dünya Sıfır Ayrımcılık Günü 2019 kampanyası, herkesi ayrımcılığa sebep olan yasalara karşı hareket etmeye çağırmaktadır'' ifadelerine yer verildi. UNAIDS'in kampanya broşürünü buraya tıklayarak indirebilir, UNAIDS direktörü Michel Sidibé'nin açıklamasını aşağıda izleyebilirsiniz.













www.kirmizikurdele.org #hivhakkindahersey #bilonemsekorun

bottom of page