top of page

Kırmızı Kurdele İstanbul uyarıyor;


Destek olmak güzel ama... Son haftalarda sosyal medyada ve özellikle Facebook’ta HIV odaklı destek gruplarında yoğun bir artış olduğunu mutlulukla gözlemliyoruz.


Alanında öncü ve mümkün olan en yüksek faydayı sağlamayı hedefleyen bir STK olarak, yapılan tüm olumlu çalışmalardan ve hayatlara dokunan katkılardan bir hayli mutlu olmakla birlikte,


bu grupların sayısındaki artışın, beraberinde kontrolsüz, hoş olmayan ve maalesef suistimal içeren süreçler doğurduğu gerçeğine dikkat çekmeyi de görevimiz sayıyoruz.


Bu bağlamda, farklı isimler ve farklı hikayelerle ilaç sıkıntısı yaşadığını belirten ve aslında HIV ile yaşamayan bazı kötü niyetli bireylerin,


HIV ile yaşayan bireylerle birebir diyalog kurup her birinden az miktarlarda ilaç temin ederek bir aylık kürler haline getirip “uygun fiyata’’ satmaya çalıştıklarına dair yoğun şikayetler alıyoruz.


Bu sebeple lütfen;


1- Tanımadığınız ve hikayelerini doğrulamadığınız bireylerin ilaç taleplerine olumlu cevap vermeyiniz, bire bir destek olmayınız!


2- Eğer tanımadığınız birine ille de kendiniz ilaç desteğinde bulunmak istiyorsanız, lütfen destek olmadan önce ilgili bireyden tedavi ihtiyacını doğrulayacak bilgiler paylaşmasını (ör: E-Nabız ekran görüntüsü vb.) isteyiniz.


Yani mutlaka sorgulayınız!


3- Gerektiğinde ilaç talebinin geçerliliğinin tespit edilmesi için bu alanda çalışan, resmi olarak kayıtlı, ilgili yasa ve yönetmeliklere göre hesap veren, ulaşılabilir, sorgulanabilir, doğrulanabilir derneklerle/STK'larla iletişime geçiniz ve bu desteğinizi mümkünse dernek vb. gibi kayıtlı bir STK aracılığıyla yapınız.


4- “İlaç destek grubu” vb. adı altındaki gruplardaki “ilaç simsarlarına” dikkat ediniz ve lütfen buradan gelen ilaç taleplerini güvendiğiniz kurumlara yönlendiriniz.


Duygu sömürüsü yapan ve gerçekte ihtiyacı olmayan bir bireye vereceğiniz her bir ilaç, ihtiyacı olan başka bir bireyi zor durumda bırakabilir.


Bu sebeple sizlere ulaşan ilaç, ayni, maddi vb. her türlü yardım talebi ile ilgili olarak alanda çalışan STK’lardan hangisiyle isterseniz onunla/onlarla iletişime geçmenizi tavsiye ve önemle rica ediyoruz.




bottom of page