top of page

HIV ve Chemsex pratikleri hakkında araştırmaya davet


Kırmızı Kurdele İstanbul, Prof. Dr. Deniz Gökengin ve arkadaşları tarafından hazırlanan HIV ve Chemsex araştırmasına davet ediyor. Detaylar aşağıda.



 

Yayına hazırlayan: www.kirmizikurdele.org #hivbilgisi sayfaları ekibi

Yayın tarihi: 2 Mart 2024



Türkiye’nin #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı www.kirmizikurdele.org ve @redribbontr sosyal medya hesaplarındaki #hivbilgisi içerikleri ve tüm içerikler kaynak göstermek şartıyla herkesin paylaşımına açıktır. Paylaşımlarınızda web-sitemizi kaynak göstermenizi/mention/etiket vb. yapmanızı rica ederiz. Bunlar dışında özel olarak izin sormanıza gerek yoktur.


 

Prof. Dr. Deniz Gökengin ve ReShape'ten arkadaşları Türkiye hakkında elimizde yeterli veri bulunmayan Chemsex pratikleri hakkında bir çalışma tasarladılar.


Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda görev yapmakta olan Profesör Dr. Deniz Gökengin çalışma hakkında şöyle diyor: "Bir hekim olarak hastalarıma mümkün olan en iyi bakımı verebilmek için Chemsex ve uyuşturucu madde kullanımı hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacımız bulunmaktadır. Ne yazık ki kullanılan maddelerin türleri, etkileri, diğer ilaçlarla olabilecek etkileşimleri hakkında elimizde detaylı bilgi bulunmuyor. Bu anket sayesinde konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir ve bu bilgileri diğer Türk doktorlarla paylaşarak hastalara daha kapsamlı bir tedavi ve destek sunulmasını sağlayabiliriz."

Herkes için #hivbilgisi sağlayıcısı ve kaynağı Kırmızı Kurdele İstanbul sadece 10 dakika sürecek bu ankete katılmanızı ve yaygınlaştırmanızı rica ediyor.


22 Mart'a kadar veri paylaşılabilecek anketin sonuçları ve ilgili verileri, çalışmayı düzenleyenler tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır. Ankete buraya tıklayarak katılabilirsiniz. (Etik not: Kırmızı Kurdele İstanbul bu çalışmanın tasarlayıcısı, yürütücüsü ya da gözlemcisi değildir. Anketin içeriği ve tanıtıcı materyaller Kırmızı Kurdele İstanbul'un görüşlerini yansıtmaz. Çalışmaya ve kişisel bilgilerinizin gizliliğine ilişkin tüm yasal ve etik sorumluluk, çalışmanın yürütücüsüne aittir.) www.kirmizikurdele.org  herkes için #hivbilgisi 




bottom of page