top of page

Küresel HIV AIDS yanıtında komünitenin önemini anlattık

Güncelleme tarihi: 21 Oca

Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD) tarafından İstanbul'da düzenlenen toplantıda, Küresel HIV AIDS yanıtında komünitenin rolünü ve önemini anlattık.

 

Yayıma hazırlayan: Kağan Çavuşoğlu, Aktivist Yayım tarihi: Ocak 19, 2024


 



HIV AIDS yanıtında komünitenin önemi
HIV AIDS yanıtında komünitenin önemi

Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD) tarafından Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı katkılarıyla düzenlenen ''HIV AIDS: Göz Ardı Etmeyelim'' başlıklı toplantı 19 Ocak 2024 Cuma günü Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Herkes için #hivbilgisi sağlayıcısı Kırmızı Kurdele İstanbul olarak, uzmanların ve öğrencilerin katılımıyla, HIV olgusunun tıbbi ve sosyal boyutlarının tartışıldığı toplantıda biz de bir sunum yaparak, son yıllarda altı iyice çizilen bir konu olan Küresel HIV AIDS yanıtında komünitenin rolünü ve önemini dünyadan örneklerle anlattık.



Öncelikle UNAIDS ve Uluslararası AIDS Cemiyeti (IAS) gibi kurumların perspektifinden "komünite" tanımı yaptığımız ve bu tanımdan hareketle Türkiye HIV Komünitesinin yerel HIV cevabındaki katkılarını irdelemek ve katılımcılarla birlikte değerlendirmek fırsatı bulduğumuz toplantıya davetleri için başta Gülden Çelik ve Rabia Can olmak üzere, tüm KLİMUD ekibine teşekkür ederiz.



Herkes için #hivbilgisi sağlayıcısı Kırmızı Kurdele İstanbul olarak uluslararası gelişmeleri yakından takip ederek, mümkün olan tüm yollarla komüniteyle paylaşmaya ve Türkiye'nin HIV AIDS yanıtının olgunlaşmasına katkı sunmaya şevkle devam edeceğiz.




bottom of page