top of page

Damgalama ve ayrımcılık deneyimleri anketi


 

Yayın tarihi: Aralık 6, 2021 Yayına hazırlayan: Kırmızı Kurdele İstanbul gönüllüsü S.

 

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), HIV ile yaşayanların damgalama ve ayrımcılık deneyimlerini dinliyor.


 

Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (ECDC) uluslararası partnerlerimizden olan AIDS Action Europe ve European AIDS Treatment Group ile ortaklaşa bir anket (Türkçe) hazırladı.


Uluslararası işbirliklerini ve bu yolla Türkiye'ye ilgi aktarmayı ilk günden beri çök önemseyen Kırmızı Kurdele İstanbul olarak Türkçesini duyurduğumuz bu önemli çalışma Avrupa ve Orta Asya’da HIV ile yaşayan kişilerin ayrımcılık ve damgalanma deneyimlerini dinliyor. Avrupa'nın bulaşıcı hastalıklara karşı savunmasını güçlendirmeyi amaçlayan, bağımsız bir Avrupa Birliği kuruluşu olan ECDC'nin, HIV'e ilişkin damgalama ve ayrımcılığı sonlandırmayı amaçlayan yeni çalışmalara temel olması amacıyla kurguladığı anket tüm HIV pozitiflerin katılımına açık.

HIV’e ilişkin damgalanma ve ayrımcılık deneyimlerinize odaklanan anket anonimlik ve gizlilik ilkeleri çerçevesinde düzenlendi ve katılımcıların herhangi bir kimlik bilgisi. IP adresleri vb. kesinlikle kayıt altına alınmıyor.

HIV'e ilişkin damgalama ve ayrımcılığı sonlandırmayı amaçlayan yeni çalışmalara temel olması amacıyla kurgulanan bu önemli çalışmaya buraya ya da görsele tıklayarak katılabilir. sadece 10 dakika ayırarak HIV'e ilişkin damgalama ve ayrımcılığı sonlandırılmasına önemli bir katkı sunabilirsiniz. Çalışma ile ilgili detaylar için tıklayın.


bottom of page