top of page

Belirlenemeyen eşittir Bulaştırmayan 5 yaşında!


Türkiye'nin #hivbilgisi kaynağı Kırmızı Kurdele İstanbul'un öncü imzacılarından ve uluslararası sözcülerinden biri olarak 2016 yılında, henüz ilk gününde Türkiye'ye taşıdığı ve ısrarlı yayınlarla/mesajlarla yaygınlaştırdığı New York merkezli *Belirlenemeyen = Bulaştırmayan kampanyası beşinci yaşını kutluyor!

 

Yayına hazırlayan: Kırmızı Kurdele İstanbul Gönüllüsü M. Yayın tarihi : Temmuz 16, 2021

 

5 yılın sonunda 102 ülkede, binden fazla sivil toplum kuruluşu, inisiyatif ve kamu

HIV pozitif
HIV hakkında her şey I Kırmızı Kurdele İstanbul

kuruluşunun imzaladığı ve yerel düzeylerde özgün kampanyalarla yaygınlaştırarak dünya çapında binlerce hayat kurtaran ve HIV pozitif bireyleri özgürleştiren kampanyanın YouTube ve Facebook'ta canlı olarak gerçekleşecek yaş günü kutlamalarına, dünyanın pek çok yerinden aktivistler, bilim insanları, kamu görevlileri ve özel konuklar katılacak. 21 Temmuz akşamı Türkiye saati ile 22.00'de online olarak düzenlenecek doğum günü özel yayınını YouTube ya da Facebook üzerinden canlı olarak izleyebilirsiniz.


 

İstanbul halkıyla B eşittir B üzerine I Stops with U I Turkey I Red Ribbon Istanbul (English subtitle)



 

*Belirlenemeyen = Bulaştırmayan ne demek? B eşittir B vücutlarındaki HIV belirlenemeyen (undetectable) seviyede olan HIV taşıyıcılarının cinsel ilişki yoluyla (kondom kullanmasalar dahi) HIV bulaştırmayacağının bilimsel ve çok güçlü kanıtlarla ispatlandığı anlamına geliyor. Temelindeki bilimsel kanıtlar oldukça güçlü olan bu kampanya, dünya çapında hayatlar kurtarmaya ve HIV ile yaşayan bireyleri özgürleştiremeye 2016 yılından beri devam ediyor.

 

www.kirmizikurdele.org/besittirb



bottom of page