top of page

Bir yıl daha büyüdük!

Güncelleme tarihi: 24 Şub 2019

-English below-


2018 yılına başlarken, 2017’den daha atak, daha aktif ve daha yoğun bir yıla hazırlanıyoruz demiştik. İşin doğrusu beklentimizden daha yoğun, planladığımızdan daha verimli olduğumuz bir yılı geride bırakıyoruz.


2018 yılında gerçekleştirdiğimiz bazı önemli başarılara göz atacak olursak;


*Tüm zamanların en büyük HIV/AIDS konferansı olan Amsterdam2018’e katıldık ve tüm gelişmeleri anlık olarak paylaştık. Bir tür konferans haberciliği denilebilecek bu uygulamamızı bir #kirmizikurdeleistanbul geleneği olarak, katıldığımız tüm etkinliklerde sürdüreceğiz. Konferans ortamında, Amerikan ABC TV'nin ünlü ekran yüzü, HIV pozitif birey Karl Schmid ile yaptığımız söyleşiyi bu linkten izleyebilirsiniz.


*Bir AIDS konferansları geleneği olan AIDS Yürüyüşü’nün düzenleyici kurumlarından biri olarak bir ilki gerçekleştirdik. Tarihte, Türkiye’den bir STK’nin, ana düzenleyicilerinden biri ve Türkçe’nin ana dillerinden biri olduğu ilk AIDS March’tan görüntülerini bu linkten izleyebilirsiniz.


*İlk imzacılarından ve uluslararası sözcülerinden biri olduğumuz B=B kampanyasının ilk uluslararası konferansına katıldık ve açılış panelinde Nobelli Dr. Anthony Fauci ile aynı oturumda konuşarak, bu kampanyadaki görünürlüğümüzü bir üst seviyeye taşıdık.

*Kasım ayında Antalya’da gerçekleşen Türkiye Ulusal HIV/AIDS kongresine sivil toplum temsilcisi olarak katıldık. Tüm etkinliklerde yaptığımız gibi yerinden anlık bildirimler yaptığımız kongrede bir de konuşma yaptık ve Türkiye’nin önde gelen enfeksiyon uzmanlarından bazılarıyla söyleşiler gerçekleştirdik. Bunlardan biri olan Volkan Korten söyleşini bu linkten, diğerlerini YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.


*Türkiye’nin çeşitli noktalarında, gençlerle ve özel kuruluşlarla HIV söyleşileri gerçekleştirdik.


*Üzerinde 2 yıla yakındır çalıştığımız ve şimdiden benzerleri yapılmaya başlanan Pozitif Akademi’yi hayata geçirdik. Avrupa’nın en geniş HIV aktivizmi ağı European AIDS Treatment Group (EATG) desteğiyle hayata geçirdiğimiz, modüler ve interaktif yapısıyla Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı HIV aktivisti okulu olan Pozitif Akademi’nin ilk modülünden fotoğraflar için tıklayın.

Bunlar 2018’de yaptıklarımızdan sadece bazıları...


Tüm bunların dışında, Online HIV danışmanlığı servisimizle Türkçe ve İngilizce binlerce soru yanıtladık, yüzlerce ücretsiz HIV testine erişim sağladık, düzenli HIV bilgisi yayıncılığı ile #hivhakkindahersey temalı www.kirmizikurdele.org'yi Türkiye’nin en çok başvurulan #hivbilgisi kaynağı yaptık.

Daha da yoğun ve kreatif olmayı planladığımız 2019’a ise çoktan ve hızlı başladık bile!

Ocak ayınca Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleşecek olan kapsamlı bir etkinliğe, Türkiye’nin HIV gerçeğini aktarmak üzere davet edildik! Detaylarını önümüzdeki günlerde paylaşacağımız bu etkinlik kapsamında Avrupa Parlamentosu’nda bir de konuşma yapacağız.


2016 yılının ilk aylarında başladığımız ve henüz 3 yılı dahi tamamlamadan, pek çok ilki gerçekleştirdiğimiz bu yolculukta yanımızda olan, destek olan, olumlu olumsuz geri bildirimleri ile öğrenmemize, gelişmemize katkısı olan herkese çok teşekkür ederiz.

2019’da, Türkiye’nin en saygın ve uluslararası bilinirliği yüksek STK’larından biri olma vizyonu ve Türkiye’yi uluslararası HIV gündeminin önemli parçalarından biri haline getirme hedefi ile daha çok çalışacağız.

Yeni yılınız kutlu olsun! #kirmizikurdeleistanbul Ekibi

---------------- We are now one year older!


When it was just the beginning of the year 2018, we told that we prepared ourselves for a more adventurous, more active and busier new year. Well, actually, now we are leaving a year behind which was busier and more productive than we expected!

Let’s see some of the significant achivements we had in 2018:

*We attended the most crowded HIV/AIDS conference of all times in Amsterdam and reported from our social media accounts to our followers. As the first sample of “conference reporting” at a local level, we desire to continue this in a more professional way as a Red Ribbon Istanbul tradition in all the events we will attend. Please click here to watch the interview with Karl Schmid at AIDS2018 Conference.

*We took part in AIDS March, an AIDS Conference classic organized around the theme U=U and broke new ground in the Turkish HIV community. Please watch the video of AIDS March 2018, which an NGO from Turkey took part in and Turkish was one of the organization’s main languages for the first time.

*We attended the first international conference of the U=U movement which we are one of the first signatories and an international representer. We carried our international visibility to upper levels with the speech we did during the conference session, where the Nobel Prize Winner Dr. Anthony Fauci also participated.

*We attended to National HIV/AIDS Congress of Turkey, took place in Antalya in November 2018, as the civil society representative and gave a speech in the session we were invited for. Please watch the interview we made with Prof. Dr. Volkan Korten, and for more interviews please visit our YouTube channel.

*We organized HIV Talks with youth and employees of private sector companies in various locations in Turkey.

*We launched Positive Academy after a 2-year-long hard work which is already been a role model for some other organizations. Please visit our social media account to see the pictures from the first module of Turkey’s first most comprehensive HIV activist education school with its modular and interactive structure, Positive Academy, in cooperation with Europe’s largest HIV activism network, EATG.

These are just some what we have done back in 2018...

Besides these, also we answered to thousands of questions in Turkish and English we recieved to our Online HIV Counseling Service, we provided access to hundreds of free and anonymous HIV testings, and sure we made our All About HIV themed website the most referenced #hivinformation source with regular HIV information publishings.

We have already started the year 2019 which we are planing to be busier and more creative!

We are invited to an inclusive event organized by the European Parliament that will take place in January to talk about the HIV facts in Turkey. We also will give a speech in the European Parliament during the event.

We would like to thank those who we walked together, who supported us and contributed to our work with their positive and negative feedbacks, during the last almost 3 years since we founded Red Ribbon Istanbul in 2016.

We will be working harder in 2019 to reach the goal “making Turkey an important player of international HIV agenda” around our corporate vision “being Turkey’s most trusted civil society organization working in the HIV field, with international recognition and representation”.

Happy New Year! #redribbonistanbul Team

bottom of page