top of page

Özel video söyleşi; Amerikan ABC TV'nin ünlü sunucusu, HIV pozitif birey; Karl Schmid

Güncelleme tarihi: 24 Eki 2018


Tüm zamanların en büyük konferansı #AIDS2018'den anlık bildirimlerle konferasın Türkçe sesi olan Kırmızı Kurdele İstanbul, yeni Youtube kanalının açılışını özel bir söyleşi ile yapıyor; ABC TV'nin ünlü sunucusu Karl Schmid!


HIV pozitif olduğunu TV ekranında açıklayarak dikkatleri çeken ve HIV üzerinde yeni bir tartışma yaratan ABC'nin ünlü sunucusu Karl Schmid ile Amsterdam'da #AIDS2018'de B eşittir B, aktivizm hikayesi ve Kırmızı Kurdele İstanbul hakkında kısa bir söyleşi yaptık.


Söyleşiden başlıklar;

''HIV pozitif olmak, üç harf ve bir sembol, ölüm anlamına gelmiyor. Çocuk sahibi olamayacağınız anlamına gelmiyor''


''Belirlenemiyorsa, Bulaşmıyor! Bundan daha basit söylemek isteseydiniz bile yapamazdınız!.. Bu, oyunu yeniden dizayn eden, HIV ile yaşayanların hayatlarını değiştiren bir mesaj. Ayrıca umarım HIV'den korkan, bu konuda eğitimsiz HIV negatiifler için de öyle''


''Sizlerin, Kırmızı Kurdele İstanbul'un Türkiye'de yaptığınız işlerin olağanüstü olduğunu düşünüyorum''


Söyleşiler. kısa #hivbilgisi videoları ve başka bir çok içerikle düzenli olarak güncellenecek olan ve hiçbir kaynaktan fon almaksızın, gönüllü olarak hazırlanan Kırmızı Kurdele İstanbul'un Youtube kanalına hemen abone olun.


Konferans yoğunluğu dolayısıyla videoya Türkçe altyazı eklemeye fırsat bulamadığımız ve videonun başındaki kısa kesinti için özür dileriz.

Kırmızı Kurdele İstanbul ekibi

www.kirmizikurdele.org #hivhakkındahersey #hivindogrusu


bottom of page